Onze diensten

Begeleiding en ondersteuning op maat

In feite kan iedereen zich aanmelden bij Stichting Fountain of Joy. Wij staan klaar voor iedereen, omdat ieder mens uniek is en een unieke vraag heeft.

Wel vragen wij van jou dat je gemotiveerd bent om hulpverlening te ontvangen. We proberen dan ook zoveel mogelijk rekening te houden met jouw wensen.

Sommige dingen zijn moeilijk te leren. Zo kan het zijn dat je moeite hebt om je leven zelfstandig in te richten of heb je problemen met het leggen van sociale contacten. Soms kom je wel eens in een situatie waar je niet zo goed raad mee weet. Zo kan het zijn dat je problemen hebt met het op orde houden van je financiƫn of kom je zonder dat je het door hebt in de schulden.

Sommige mensen worden gauw kwaad en anderen klappen juist helemaal dicht. Sommige mensen kunnen niet zo goed tegen opmerkingen of kritiek, anderen weten zich juist geen raad als ze een complimentje krijgen. Allemaal niet erg, maar wel prettig als je er mee leert om te gaan. In dat geval kan Stichting Fountain of Joy misschien iets voor jou betekenen.

Eigenlijk wil dit zeggen dat we op allerlei gebieden ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld in het zelfstandig leren wonen en leven. Ook bieden we praktische gezinsondersteuning of kunnen we activiteiten ondernemen om iemand uit een sociaal isolement te halen, maar bovenal sluiten we ons aan bij JOUW vraag!

Thuis of ambulante begeleiding

Stichting Fountain of Joy biedt ambulante hulp aan mensen met psychosociale problemen. Dit zijn problemen die bijvoorbeeld te maken hebben met angst, depressiviteit, eenzaamheid, burn-out, identiteit en zelfbeeld, opvoeding, relaties, rouwverwerking, schuldgevoelens, seksualiteit of zingeving.

Een voordeel van deze vorm van hulp is dat u thuis kunt blijven wonen en werken. Wij komen dan bij u thuis of u komt bij ons op afspraak.

Ook biedt Stichting Fountain of Joy ambulante hulp aan mensen die met andere problemen worstelen. Thuisbegeleiding biedt individuele opvang en begeleiding in of vanuit de thuissituatie.

De gespecialiseerde begeleiding kunt u onder meer inzetten voor:

Begeleiding van zelfstandigheid en zelfredzaamheid
Begeleiding van persoonlijke ontwikkeling
Ondersteuning bij overbelasting van de gezinssituatie.

Wanneer ambulant?
U komt in aanmerking voor ambulante hulp bij Stichting Fountain of Joy als u een probleem hebt dat niet direct uw hele leven ontwricht. Dit betekent dat u bijvoorbeeld in staat bent om uw eigen huishouden te voeren en voor uw eigen daginvulling te zorgen.